VIATJANT EN GLOBUS

Hi ha experiències úniques i especials que tot i paréixer pròpies d'un viatge d'aventures, poden ser viscudes ben a prop de casa. Només cal un poc d'atreviment i l'empenta dels que et volen per posar-te en situacions inimaginables. Al llarg de la nostra vida, les diverses etapes que la formen estan marcades per moments especials que, habitualment, ens agrada emmarcar amb "rituals de pas". Amb l'excusa del meu darrer aniversari, tot en secret, em van organitzar una senzilla festa sorpresa que va anar acompanyada d'un regal únic i especial: un viatge en globus.


Com saben que a nosaltres4 ens agrada gaudir d'aventures en família, ens compraren bitllets als quatre en aquell globus matiner i allà hi vam anar. Calia matinar perquè el vol és molt més tranquil i eficient si l'aire està encara fresc -no cal gastar tant de combustible per calfar el globus. Acabava d'eixir el sol quan desplegàvem l'enorme llençol damunt de terra. Tots vam ajudar i ràpidament els ventiladors inflaren el globus d'aire. En encendre els enormes cremadors, el globus es va alçar magestuosament i, de seguida, ens enfilarem a la cistella que ens havia de transportar per allà dalt...

No hi havia ni un núvol, el dia era esplèndid i l'experiència prometia ser inoblidable. Com en qualsevol vivència que puga rebre el nom d'aventura, no podem negar que una certa por ens envaia: el fet de deixar-te enlairar en una simple cistella centenars de metres suposa una prova de confiança en la persona que ha de pilotar aquell senzill aparell.

Després de pujar més de 500 metres, superes eixa por i comences a gaudir del fet de volar. Era la primera volta que volàvem realment. Ara ho sabem. Havíem pujat moltes vegades en avió i una vegada en aquella avioneta a les illes Galápagos que va suposer per a nosaltres un vol increible. Tanmateix, ara sabem que mai no havíem volat com volen el pardals quan es deixen dur plàcidament per les brises matutines, fresques i agradables, quan no van enlloc i simplement aprofiten la seua capacitat de volar per sentir-se els autèntics privilegiats de la naturalesa.

Volar en globus és així. Sosegadament vas descobrint una nova perspectiva del paisatge. Si, a més a més, voles per damunt de les teues serres, del camp que t'envolta habitualment, dels camins que visites periòdicament, aleshores el vol es converteix en una experiència d'enamorament. Encara estimes més la teua terra, la nostra terra. La sensació de connexió és immensa i no pots deixar de pensar en el privilegi tan gran que tenim els éssers humans de poder ser conscients del que suposa viure en aquesta Terra. Aquesta casa nostra que ens regala misteris i racons encisadors a cada pas.
Decobrir la bellesa del món no és fàcil. Sovint ens movem massa ràpid, massa frenèticament, per tal d'apreciar-la. Viatjar a peu, amb bicicleta o en globus et dóna la mesura real del món i et permet gaudir plenament de l'espectacle de la natura. Si visquérem amb més calma, el món se'ns oferiria als ulls amb un aspecte més bell i amable. Redescobriríem el pou de bellesa que hi ha als nostres ulls...

En fi, hem volat en globus i ho hem fet en família de la mà de totglobo. Aquesta és una iniciativa de dos germans, Raül i Blai, que et transmeten, amb les seu esguard, que fan tot el possible per viure el que més els agrada: la seua passió per la natura i l'aventura. Amb molta il·lusió, posaren en marxa aquesta empresa quan encara eren uns adolescents, pràcticament, i encara hui fan possible que molta gent puguem viure una experiència única. Volar amb ells és, a més, una forma d'ajudar-los a tirar avant amb el que fa quasi vint anys pareixia només una bogeria de joventut. Tant de bo que no desapareguen mai els jóvens amb totes les seues bogeries, el seu coratge i la seua alegria de viure! Gràcies a ells l'esperit d'aventura està viu i es manté viu, fins i tot, amb el pas dels anys, quan es fan grans, en tots aquells que apostaren, sense dubtar-ho, pels seus somnis de joventut.


Etiquetas: , , , ,